Компаниите Renault, Nissan и Mitsubishi Motors, членуващи в един от най-големите

...
Компаниите Renault, Nissan и Mitsubishi Motors, членуващи в един от най-големите
Коментари Харесай

Renault, Nissan и Mitsubishi си поделиха света на региони

Компаниите Renault, Nissan и Mitsubishi Motors, членуващи в един от най-големите автомобилни алианси, обявиха началото на нов бизнес модел за съдействие. Той би трябвало да докара до повишение на конкурентоспособността и доходността на трите водещи производителя.

Фирмите планират да надграждат съществуващите преимущества на алианса в области като взаимни покупки, използвайки съответните си лидерски позиции и географски преимущества в поддръжка на бизнес развиването на своите сътрудници.

" Алиансът е неповторимо стратегическо и оперативно партньорство в автомобилната индустрия и ни дава мощно преимущество в непрекъснато изменящия се международен авто подтекст ", съобщи Жан-Доминик Сенар, ръководител на оперативния съвет на алианса и на Renault.

Той добави, че новият модел ще разреши на тристранния съюз да извлече

 

максимума от активите и опциите на всяка компания,

 

като в същото време надгражда съответните култури и наследства. Трите компании ще покрият всички автомобилни сегменти и технологии, на всички географски ширини, в интерес на всеки клиент, като в същото време ще усилват своите конкурентоспособност, устойчива доходност и обществена и екологична отговорност.

Лидерите на трите компании са одобрили правилата на схемата лидер-последовател, в която ще си сътрудничат. Основните от тях са надграждане на тактиката за стандартизация на производството - от платформи до купета, както и фокусиране върху един водещ автомобил, около който ще бъдат проектирани сходни модели на останалите компании с идеята да се покрие всеки продуктов сегмент.

Очаква се тази схема да докара до намаляване на вложенията в даден модел с до 40% за колите, които са напълно в границите на схемата. Тези изгоди ще бъдат допълнение към съществуващите конвенционални синергии.

Алиансът също по този начин дефинира

 

" референтни райони "  в разнообразни елементи на света,

 

като всяка фирма ще се концентрира върху главните си райони за да бъде измежду най-конкурентните там и да служи като ориентир за останалите от алианса за повишение на тяхната конкурентоспособност. Целта е възможностите на фирмите да се усилят, с цел да могат те да подобрят оптимално шерването на закрепени разноски, както и потреблението на активите на всяка от тях.

Според разпределението Nissan ще бъде референтна компания за Китай, Северна Америка и Япония; Renault - за Европа, Русия, Южна Америка и Северна Африка; а Mitsubishi Motors - за Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) и Океания.

Актуализациите на продуктовото портфолио на фирмите ще следват схемата " водещ модел – почитатели ". Така всяка компания ще дава отговор за разнообразни сегменти. Например обновяването на C-SUV сегмента след 2025 година ще бъде водено от Nissan, до момента в който бъдещото възобновяване на B-SUV сегмента в Европа е поверено на Renault.

В Латинска Америка пък

 

колите от сегмент B ще бъдат рационализирани

 

и от четири разновидността ще се трансфорат единствено в по един за Renault и Nissan. Платформите за тях ще се правят в два завода, всеки произвеждащ както за Renault, по този начин и за Nissan. В Югоизточна Азия и Япония членовете на алианса ще се стремят да изберат благоприятни условия по същата скица, да вземем за пример - сътрудничеството сред Nissan и Mitsubishi Motors за колите от клас " кей-карс ", които са доста публикувани в Япония.

Схемата лидер-последовател ще бъде разширена до всички основни технологии, като управлението ще бъде разпределено сред фирмите. Nissan ще дава отговор за самостоятелната подвижност и за основаването на платформа, основаната на система Android за Китай. В Европа същата платформа ще се прави от Renault, като френският производител ще създаде и нова електронна архитектура – Е-body. Хибридните технологии остават приоритет на Mitsubishi.

По отношение на софтуерната ефективност членовете на алианса ще продължат да капитализират съществуващите активи, с цел да могат да подсигуряват, че всяка компания член продължава да споделя вложенията в платформи, мотори и технологии. Това шерване е потвърдило своята успеваемост и даде опция за сполучливото пускане на платформата CMF-B за Renault Clio и Nissan Juke, както и платформата за " пристан "  автомобилите за Nissan Dayz и Mitsubishi eK Wagon.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР